Waarom Bootcamp geniaal is

Geplaatst op 10-09-2019

Bootcamp - geniaal Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft wel de nodige aanpassingen ondergaan waardoor in veel gevallen het militaire karakter er helemaal vanaf is, maar dit maakt bootcamp juist geschikt en geniaal voor een heel breed publiek. Iedereen kan op zijn eigen niveau instappen en meekomen.

Bijna elk parkje, stukje gras of stad wordt wel door een groepje bootcampers benut om te trainen. Je kunt er niet meer omheen. Bootcamp heeft ervoor gezorgd dat fitness niet alleen binnen 4 muren plaats hoeft te vinden en geeft een geniaal alternatief op hardloopgroepjes, indoor groepslessen of thuis aanklooien.

Buitensporten was nog nooit zo leuk en effectief! Want met een goed begeleide bootcamp train je op functionele wijze je hele lichaam waardoor je fitter, sterker en slanker wordt.

Ontdek small group bootcamp in Arnhem

 

Waarom bootcamp geniaal is voor je lijf

Van bootcamp wordt je fit en sterk. Dat komt omdat bootcamp gericht is op het trainen van het hele lichaam. Het bestaat voornamelijk uit kracht- en intervaltraining (HIIT) wat op functionele wijze wordt toegepast. Dit betekent kortweg dat je er in je dagelijkse leven veel profijt van hebt. Naast gebruik van het eigen lichaamsgewicht wordt er vaak gewerkt met materialen die meer weerstand geven aan de oefeningen. Hetzelfde effect als in de sportschool alleen dan lekker buiten, in een groep en op een gevarieerd manier. Erg leuk dus en veel mensen die eenmaal zijn begonnen met bootcamp willen nooit meer terug naar de fitness.

Wel is het goed om te kiezen voor een bootcamp waar kwaliteit van bewegen centraal staat. Zo leer je de oefeningen goed aan, voorkom je blessures en ervaar je het snelst vooruitgang.

Kortweg:

  • Van bootcamp wordt je fit en sterk.

  • Je traint je hele lichaam.

  • Bootcamp combineert kracht- en intervaltraining op functionele wijze.

  • Je gebruikt lichaamsgewicht en materialen.

  • Lekker buiten.

  • Veel variatie.

  • Zeer leuk om te doen.

Bootcamp is geniaal omdat je er van afvalt

Bootcamp Buiten! is geniaalMet bootcamp verbrand je een hoop calorieën. In een uur kun je 500 tot 800 kilocalorieën verbranden. Dat is ongeveer een avondmaaltijd. Let je dus op je voeding dan kan bootcamp zeker helpen om de kilootjes eraf te krijgen. Door de krachttraining kun je meer spiermassa ontwikkelen waardoor je dagelijks meer gaat verbranden. En dan is er ook nog het naverbrandingseffect (EPOC) wat inhoudt dat je na een goede bootcamp training nog een verhoogde stofwisseling behoud, soms wel tot meer dan 48 na de training!

En hoe kouder het is hoe beter. Je lichaam moet harder werken om op temperatuur te blijven waardoor je alleen maar meer verbrand. Veel mensen vinden het heerlijk om in de frisse buitenlucht te sporten. En omdat je toch bezig bent ervaar je niet dat je het koud hebt.

Kortweg:

  • Met bootcamp verbrand je veel calorieën; tussen de 500 en 800.

  • Door bootcamp kun je meer spiermassa ontwikkelen.

  • Na een bootcamp geniet je soms tot meer dan 48 uur van een hogere stofwisseling.

Waarom bootcamp geniaal is voor je mind

Bootcamp maakt je gelukkig - geniaalGemiddeld genomen zitten we veel binnen. Door een aantal keer per week buiten te bootcampen kom je dus ook vaker buiten. En buiten zijn is goed voor je mind. De rust en ruimte die je krijgt van het buiten zijn zorgt voor een meer plezier tijdens het sporten. Dit zorgt er weer voor dat je het langer volhoudt en dus ook fit, sterk en slank blijft!

Daarnaast is sporten sowieso goed voor je mind omdat de adrenaline en endorfine die je tijdens het sporten aanmaakt je een goed gevoel geven. Na inspanning komt ontspanning en voldoening! Geniaal dus, die bootcamp!

Wil je zelf een keer ervaren hoe geniaal bootcamp is en fitter, sterker, slanker, vrolijker en gelukkiger worden?

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.