Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Geplaatst op 30-12-2020

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, afvallen en fit worden. Maar door de harde lockdown is de sportschool voorlopig nog gesloten. Geen nood! Dit artikel helpt je alle opties te verkennen zodat je van 2021 je fitste jaar ooit kun maken.

Met begeleiding sporten

De grootste groep mensen zoekt een vorm van begeleiding als ze met hun goede voornemens aan de slag gaan. Dat is helemaal niet gek want de kennis en ervaring die je moet hebben om verantwoord te trainen, gezond te eten en ongezonde gewoontes te veranderen krijg je niet vanzelf. Misschien weet je niet goed waar je moet beginnen, wat je leuk vindt, wat je kan en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Met een beetje begeleiding hierin behaal je waarschijnlijk veel sneller en beter resultaat. En een persoonlijk contact met een aantal vaste afspraken werkt als een goede stok achter de deur om consistent te blijven met je voornemens.

Personal training

De beste begeleiding en stok achter de deur behaal je met personal training. Vaak is een personal trainer ook opgeleid tot voedingsdeskundige waarmee je op het gebied van training en voeding een expert in huis haalt. Een personal trainer is allang niet meer voor alleen de rijken onder ons. Veel mensen investeren tijdelijk in de begeleiding van een personal trainer omdat ze vervolgens jaren plezier hebben van het resultaat en de opgedane kennis en ervaring. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om personal training voor iedereen betaalbaar te maken, kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden die wij hierin aanbieden.

Maar de sportschool zit dicht, dus wat zijn de opties? Je ziet dat veel personal trainers tijdelijk buiten training geven. Vaak vlak bij de sportschool, op een beschutte plek in de buurt en met de nodige materialen. Dit is coronaproof volgens RIVM veiligheidsrichtlijnen.

Online personal training

Wil je graag de voordelen van een personal trainer maar blijf je liever thuis? Dan zou je online personal training kunnen overwegen. Je kunt gemakkelijk vanuit je eigen huis videobellen met je personal trainer en onder begeleiding trainen. Online personal training is vooral geschikt voor mensen die al wat fitness ervaring hebben, het leuk vinden en weten dat ze gemakkelijk thuis via een videoverbinding kunnen sporten.

Zelfstandig trainen

Ben jij iemand die prima zelf aan de slag kan met goede voornemens? Dan is er niks gemakkelijker dan thuis of vanuit je huis sporten. Er zijn heel veel digitale mogelijkheden om leuke trainingen te volgen of je kunt naar buiten om te wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, skaten, etc!

Websites en apps

Het internet staat vol met trainingsvideo's en programma's. Onderstaande lijst is dus niet bedoeld om een volledig overzicht te geven van alle fitness websites en apps, maar het helpt om snel zelf aan de slag te gaan met sporten.

  • Youtube of Google: Zoek bijvoorbeeld op 'Home Workout', 'Fitness at home', 'HIIT', 'Thuistraining'.
  • Fitchannel: Een website waar je via een abonnement tal van trainingen kunt doen.
  • Apps: Zoek in je appstore met dezelfde zoekwoorden als op Youtube of Google

Zelf je favoriete sport oppakken

Om goede voornemens om te zetten naar nieuwe gewoontes heb je motivatie nodig. En als je iets leuk vindt is het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Dus als je al weet wat je leuk vindt én je kunt hier zelfstandig consistent mee aan de slag, dan kan dat nog wel eens je beste keuze zijn. En vergeet niet dat dagelijks wandelen al heel goed is voor je gezondheid. Beweeg dus elke dag voldoende, eet gezond, doe iets dat je leuk vindt, zet door en blijf positief! Een goede coctail om 2021 mee te starten, cheers!

Kunnen wij je helpen bij het behalen van je goede voornemens?  Neem een kijkje

Beste optie 2021

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.