Thee workshop tijdens Fitlife Event

Geplaatst op 19-01-2019

Exclusief voor onze leden organiseren we elke kwartaal het Fitlife Event. Het doel voor onze leden is niet alleen om een goed lijf en een goede conditie te krijgen, maar ook om dit te behouden. Om dat te bereiken en op de lange termijn gezonder te zijn ligt de focus op het creëren van een gezonde leefstijl. Het Fitlife Event is bedoelt om onze leden met verschillende invalshoeken te inspireren om deze gezonde leefstijl vast te houden én om te laten ervaren hoe gemakkelijk en leuk dat is.

Ons eerste Fitlife Event van 2019 draaide om thee. Thee is enorm veelzijdig en heeft veel diepte door een lange boeiende geschiedenis. Tegenwoordig kun je thee gebruiken als gezond alternatief voor bijvoorbeeld wijn (in combinatie met spijs) en frisdrank.

Koffie en thee expert Houcine Wahbi eigenaar van Simon Lévelt Arnhem kwam een inspirerende workshop geven aan onze leden. De gasten werden ontvangen met een champagne alternatief, op basis van een thee extract en Spa rood.

 

 

 

 

 

De locatie van de theeplant, zijn natuurlijke omgeving en de manier waarop de theebladeren verwerkt worden zijn bepaling voor wat voor soort thee je krijgt. Witte thee, groene thee of zwarte thee en alle varianten die daartussen zitten zijn een gevolg van de verwerking van de theebladeren.

De sterkte van thee wordt erg bepaald door de manier waarop je het bereid. Wist je dat groene thee het beste getrokken kan worden op 80 graden? Dit voorkomt dat je thee bitter wordt en geeft de beste smaak! Er zijn maar weinig theesoorten die je op 100 graden moet bereiden.

Thee heeft invloed op smaken. Net als wijn kun je een gerecht ophalen of afzwakken met thee of kun je heel complementair zijn aan de smaak van je maaltijd. Dit werd tijdens de workshop ervaren aan de hand van wat pure chocolade in combinatie met verschillende soorten thee.

 En hoe simpel is het om ijsthee te maken. Cold brew (langzaam) en hot brew (snel) zijn twee manieren waarop je gemakkelijk zelf ijsthee kunt maken. Een beetje fruit toevoegen om wat extra smaken in je drankje te krijgen en je zet binnen een handomdraai iets op tafel waar mensen van zullen opkijken!

 

 

 

 

 

 

Al met al een erg interessante, inspirerende en leerzame workshop. Een goede toevoeging aan de gezonde leefstijl voornemens in 2019.

Mocht je meer interesse hebben in thee, kijk dan op de website van Simon Lévelt >>

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.