Inspiratieblog Petra van Kampen

Geplaatst op 07-04-2018

Veel energie hebben en goed in je vel zitten, wie wil dat nou niet? En om dat te krijgen helpt het om een goede conditie en een gezond gewicht (vetpercentage) te hebben. Door een gezonde leefstijl met sport, voldoende beweging en gezonde voeding te hanteren zorg je ook voor je mentale ‘conditie’.

Ingesleten gewoontes

Maar ondanks de positieve ervaringen vinden heel veel mensen het lastig om een gezonde leefstijl vol te houden en hun vooraf gestelde doelen echt te halen. Ingesleten gewoontes waren tijdelijk wel te onderdrukken, maar komen langzaamaan weer terug. Wat maakt het nou zo lastig om consequent te blijven doen wat nodig is?

Een reden is dat veel mensen zichzelf geen specifieke doelen stellen voordat ze beginnen en zich niet committeren aan dit doel. Een tweede reden is dat veel mensen te klein denken en daarom niet de kansen en mogelijkheden zien om veel meer uit het leven te halen. Door te stoppen met stoppen en jezelf steeds weer een groter doel te stellen kunnen dingen die eerder onmogelijk leken ineens mogelijk worden. Petra's verhaal is daar een mooi voorbeeld van! 

“Never peak, the best is yet to come”

Hieronder vertelt Petra in haar eigen woorden wat ineens mogelijk werd toen ze 35 kilo afviel en haar conditie transformeerde van slecht naar goed. 

Petra's verhaal

“Als geboren en getogen Nederlandse heb ik alle mogelijkheden gekregen om mezelf te ontwikkelen en te worden wat ik wilde worden. Dit heeft ertoe geleid dat ik revalidatiearts ben geworden en zo in Nederland kinderen kan helpen uit hun leven te halen wat er in zit, ondanks hun beperkingen. Ik ben trots op mijn zelfstandigheid. Maar tot 2016 was werken en relaxen het enige wat ik deed. Echter merkte ik dat ik me toch regelmatig even ziek moest melden en ik steeds minder goed mee kon doen met activiteiten. En dan krijg je het vooruitzicht van je toekomst die er fysiek voor mij niet goed uitzag.”

“Je ziet jezelf op relatief jonge leeftijd (50-55 jaar) in het ziekenhuis met een hartinfarct of beroerte, geen energie of te slecht kunnen lopen om nog wat leuke dingen buiten de deur te doen. En niet veel later rolstoel gebonden zijn en afhankelijk van anderen voor je dagelijkse verzorging. Gehandicapt worden is voor mij een groter schikbeeld dan overlijden.”

“Dus ben ik aan de slag gegaan met Rik van de Sar van Fitlife Coach. Hierdoor heb ik ten eerste fysiek mijn leven op de rit gekregen: door met voeding en bewegen aan de slag te gaan ben ik afgevallen en fitter geworden. Mijn leven begon uit meer te bestaan dan alleen werk, ook omdat ik er de energie weer voor kreeg.”

“Maar uiteindelijk is er veel meer veranderd. Ik heb nu de energie, fysieke mogelijkheden en motivatie om mijn droom om iets in ontwikkelingslanden te kunnen betekenen. De eerste stap is om mee te helpen meisjes in andere landen dezelfde kansen te bieden die ik als Nederlandse heb gekregen. Een bijdrage die ik nooit had kunnen maken als ik niet mijn vitaliteit op orde had gehad.”

Om die droom te realiseren is naast een goede conditie ook sponsorgeld nodig. Wil je Petra steunen en meer weten over haar inzet voor het goede doel? Kijk dan hier voor meer informatie!

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.