Fitlife Story - Petra van Kampen

Geplaatst op 25-01-2019

Dit is het inspirerende verhaal van Petra van Kampen (46). Werkzaam als kinderrevalidatiearts bij Klimmendaal. Een doorzetter, wereldverbeteraar, een vrouw die weet wat haar doelen zijn en bereid is hiervoor te werken.

Mijn grootste drijfveer was dat ik nooit afhankelijk wilde worden van anderen. Toch kwam dat schrikbeeld steeds dichterbij. Toen ging de knop om.’’

Petra komt uit een gezin waar iedereen overgewicht heeft. Pas toen de gezondheid van haar moeder achteruit ging door het overgewicht kwam het besef dat er iets moest gebeuren. Ze was zelf immers op dat moment zwaarder dan haar moeder. Als ze zo door zou gaan zou ze op den duur net zo slecht af zijn en afhankelijk worden van anderen. Dat liet ze niet gebeuren! Toen haar broer door veel sporten en gezond eten zijn gezondheid met grote sprongen verbeterde, inspireerde dat haar, maar zag ze ook hoeveel werk het hem kostte.

In september 2016 begon Petra bij Fitlife Coach. “Personal training was een hele bewuste keuze, ik moest onder de 100 kg gaan wegen.” De sportschool had ze meerdere keren met weinig succes geprobeerd. “Er waren te veel mogelijkheden om niet te doen wat ik zou moeten doen. Met een personal trainer (Rik) naast me deed ik wél wat ik zou moeten doen. De drempel van een afspraak afzeggen is ook veel groter. Die stok achter de deur had ik nodig!”

Pas toen haar conditie beter werd besefte ze hoe beperkt (gehandicapt) ze eigenlijk al was. Hoeveel jaren ze al niets meer deed door haar overgewicht, hoeveel beperkingen er al waren. “Jarenlang was er struisvogelpolitiek. Als ik mezelf maar niet in een spiegel zag, of op een stoel met zijleuningen ging zitten was mijn overgewicht er simpelweg niet!” 

 

 

 

 

 

 

Door krachtige leefstijlkeuzes te maken maakt Petra zich ontzettend waardevol voor anderen. Door haar conditie dusdanig te verbeteren kan ze haar droom waarmaken om gehandicapte kinderen te helpen in landen waar deze hulp niet zo vanzelfsprekend is.

Toen Petra door de begeleiding een betere conditie kreeg en besefte dat ze steeds meer kon doen kwamen haar grote dromen naar voren. “Er kwamen nieuwe mogelijkheden bij mijn nieuwe gewicht en conditie waarvan ik altijd had dacht: daar is mijn lichaam niet op gebouwd, dat ga ik nooit kunnen.”

Petra is net terug uit Oeganda en vertrekt binnenkort weer als vrijwilliger naar Kameroen. Hier kan ze haar vaardigheden als kinderrevalidatiearts inzetten om de zelfredzaamheid en zelfstandigheid  bij gehandicapte kinderen te vergroten.

Als Petra terugblikt zegt ze: ”Ik dacht dat sporten volhouden mijn grootste probleem zou worden. Als je mij had gezegd dat ik sporten leuk zou gaan vinden, had ik je voor gek verklaard!”

Tegenwoordig combineert ze personal training en small group training bij Fitlife Coach. De grootste uitdaging blijft haar liefde voor eten en snoepen. Patronen hierin veranderen is lastig, maar Petra heeft zichzelf ondertussen goed leren kennen en weet steeds beter hoe ze hiermee om kan gaan. “Nu durf ik hier eerlijk in te zijn en hulp te vragen. Zo blijf ik scherp en krijg ik weer de beste feedback van mijn coach. Daardoor ga ik elke keer weer een stapje verder de goede kant op.”

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.