Fitlife Story - Marjolijn van der Schoot

Geplaatst op 15-03-2019

Zevenheuvelenloop 2016, Strong Viking run 2016, 7 km. Halve marathon 2017. Strong Viking run 2017, 13 km. Halve marathon 2018. Strong Viking run 2018, 19 km. In training voor de Eichertrial in Zwitserland, 35 kilometer berg op. En de ambitie voor een hele marathon. Ontmoet Marjolijn van der schoot (37). Een doorzetter, een vechter.

“Nog maar een aantal jaar geleden leek dit allemaal onmogelijk. Ik was veel te zwaar, had dagelijks hoofdpijn en 3 á 4 keer per maand een flinke migraine aanval. Nu ben ik in totaal 44 kg afgevallen! En naast dat ik veel fitter en lichter ben, heb ik mijn sociale leven terug!”

In september 2015 begint Marjolijn met sporten en met de begeleiding bij Fitlife coach. Een collega was destijds veel afgevallen. Marjolijn was nieuwsgierig naar zijn succes verhaal. Hij had een personal trainer in de hand genomen. Ze was zelf ook veel te zwaar. Uiteindelijk is ze zelf ook gaan Googelen naar een personal trainer in Arnhem en kwam zo uit bij Fitlife Coach.

“Wat me aansprak was de no nonsens aanpak, mijn motto voor mezelf was ook: Opgeven is geen optie! De eerste 5 maanden was het veel doen en viel ik nauwelijks af. Totdat Rik een keer tegen me zei “Je moet van die migraine af.”

“Hoe dan? Was mijn antwoord, bijna boos. Ik had al zoveel geprobeerd! Rik gaf me het vertrouwen dat we er wel achter zouden komen en we zijn begonnen met een gluten- en zuivelvrij dieet. Wat hij van mij nodig had was een volledig commitment dat ik ervoor zou gaan. Uiteraard, ik had er bijna alles voor over! Ik had altijd pijnstilling bij me, ik had stress voor afspraken omdat ik bang was dat ze afgezegd zouden moeten worden. Eén afspraak per weekend was de max omdat het anders teveel zou zijn. Het beheerste mijn leven. Dat we dit dieet gingen uitproberen was in februari 2016. Na 5 dagen heb ik Rik geappt dat ik al 4 dagen geen hoofdpijn had gehad! Dat moment vergeet ik nooit meer. Dat is een mijlpaal in mijn leven. Ik was daar zo blij mee!!

Dat was het omslagpunt. Ik viel ineens 2 kg af in 2 weken. Na 4 weken zijn we weer één van de twee producten  gaan toevoegen aan mijn dieet om te kijken wie de schuldige was. Na een bak kwark zag ik vrijwel meteen weer sterretjes. Zuivel was de grote boosdoener.”

 

 

 

 

 

 

 

 

“Er ging een wereld voor me open. In totaal ben ik 44 kilo afgevallen en naast dat ik veel fitter en lichter ben, heb ik mijn sociale leven terug! In een weekend kon ik nu ineens een Strong Viking lopen, naar Pinkpop en de dinsdagavond erna naar een concert. In vier dagen tijd, 3 drukke dingen. Zónder hoofdpijn! Dat kende ik helemaal niet. Ook mijn jarenlange droom om ooit een reis te maken naar Nepal en de Himalaya was nu mogelijk. Een reis om nooit te vergeten met als hoogtepunt het bereiken van Mount Everst 1e Basecamp. Naast alle fysieke mogelijkheden doet deze grote verandering natuurlijk ook wat met je uitstraling. Je komt ergens anders binnen als je tevreden en happy bent met jezelf. Er komt veel positiviteit bij kijken.

Ik train nu 3 a 4 keer per week in de small group. Zo wil ik ook doorgaan, het plan is om nog een keer een hele marathon te lopen. Wat voor mij belangrijk is geweest bij de begeleiding is dat het nooit oordelend is geweest en de begeleiding is er op gericht om zelf tot inzichten te komen. Dit zorgt ervoor dat het langdurig vol te houden is en zorgt voor een blijvende verandering naar een gezonde leefstijl. Daarnaastheb ik er plezier in!”

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.