Fitlife Story - Judith Hooijman

Geplaatst op 09-03-2019

Judith Hooijman (39 jaar) heeft een inspirerend voorbeeld van zichzelf gemaakt. Het resultaat (in dit geval afvallen) komt niet altijd in de eerste poging. Maar de draad weer opnieuw oppakken,  consistent zijn en blijven doen wat nodig is werkt uiteindelijk altijd. Judith is een harde werker, die tijdens het sporten en daarbuiten haar tanden op elkaar zet en de mouwen opstroopt om te krijgen wat ze wil.

Judith is teamleider bij Jumbo online in Den Bosch. Haar functie vereist wisselende diensten met nachtdiensten. “Omdat je ritme steeds anders is, is je eetpatroon dat ook. Dat is soms best een uitdaging. De grootste winst behaalde ik door het invullen van mijn voeding in een digitaal logboek. Neem een cracker, wat kan daar mis aan zijn? Nou zie ik wat er allemaal in die cracker zit. Hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten. Toch maar even op zoek naar een andere cracker…”

Bewegen is bij Judith nooit het probleem geweest. Ze heeft altijd op een hoog niveau gevoetbald. Tien jaar bij NEC en daarna bij Prinses Irene in Nistelrode (Brabant). Twee keer in de week trainen en één keer in de week een wedstrijd. Maar aan haar voetbalcarrière kwam abrupt een einde toen ze met één overtreding flink geblesseerd raakte. Haar voorste kruisband was afgescheurd, afgebroken kraakbeen en haar meniscus voor 70 procent kapot.

“Ik heb nooit een hekel gehad aan sporten. Ben altijd sportief geweest. Ik heb wel aanleg om dikker te worden. Ik herinner me dat mijn moeder  speciale dingen voor me klaar maakte en mee gaf zodat ik wel gezond zou eten. Toen ik zwaar geblesseerd ben geraakt bij voetbal, en dus niet meer kon voetballen ben ik een poos gestopt met sporten. Zorg er dan maar voor dat op eigen motivatie toch zelf steeds gaat sporten, dat lukte niet…

 

 

 

 

 

 

Bij Fitlife Coach ben ik gestart met 3 maanden personal training. Toen ben ik 8 kg afgevallen. Daarna ben ik doorgestroomd naar de small group. Wat ook goed beviel maar de klad kwam er stiekem wel weer in. Totdat ik echt weer zwaarder werd en er genoeg van had. Ik ben toen opnieuw personal training gaan doen, een duo pt met iemand anders uit de small group. Vanaf toen ben ik veel bewuster op mijn voeding gaan letten. De voedingsapp met de begeleiding heeft me bewust gemaakt van mijn eetpatroon. Wat mag ik eten voor een goed resultaat? Dit helpt mij. Ik denk nu vaker, laat maar dan, het is het niet waard.”

Judith toont zich een echte doorzetter. Ze kijkt altijd kritisch naar zichzelf als de weging niet is wat het zou moeten zijn en gaat vervolgens  zonder veel woorden aan de slag om het resultaat alsnog te halen. Het doel om -13,5 kg af te vallen is nu behaald!

“Het eten in combinatie met nachtdiensten blijft een uitdaging. Ik start dan om 02.30 uur en ben rond 12.00 uur thuis. Je moet oppassen dat je dan niet dubbel gaat eten, ’s nachts en overdag. Eigenlijk moet je dan gewoon gaan slapen, maar dat lukt niet altijd. Je wil ook andere dingen doen.

Personal training vind ik super fijn. De oefeningen, de krachttraining. Je merkt en ziet dat je sterker wordt. Je voelt dat je lichaam verandert en ik ben minder moe. Natuurlijk stopt de wekelijkse PT wel een keer. Dan blijf ik bij de small group en ga ik waarschijnlijk één keer in de maand PT doen. Duo PT, om toch die stok achter de deur te houden. Ik heb er vertrouwen in dat ik dit vol ga houden, het voelt gewoon goed. Wanneer mijn vriendin of andere vrienden nu vragen om een rondje hard te lopen plan ik dat zondag om half 11. Na de small group training ga ik dan nog 5 km hardlopen. Ik vind het heerlijk! Ik zit in een goede flow.

Deel dit bericht:

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.