Yin Yoga in Arnhem beoefen je bij Fitlife Coach

Je wordt fit door fysiek en mentaal balans tussen inspanning en ontspanning te creëren. Veel mensen leven onbewust met te veel inspanning en te weinig (actieve) ontspanning. Denk daarbij aan werk, stress, verkeerde lichaamshouding en fysieke inspanning.

Bij Fitlife Coach bieden we bewust yin yoga aan als middel om te ontspannen. Yin yoga is een perfecte tegenhanger van onze inspannende trainingen (yang) en gaat juist naar de diepere weefsels, namelijk het bindweefsel. De spanning van veel yang slaat op in je bindweefsel. Het te veel aan spanning veroorzaakt vaak blessures. Daarom is het goed om bij veel yang ook yin te doen en de spanning te ontladen.

Yin Yoga bij Fitlife Coach in Arnhem betekent:

  • Voor ieder niveau toegankelijk.

  • Les van 75 minuten.

  • Kleine groep, waardoor persoonlijke en gezellige sfeer.

  • Lage inspanning met 3-6 minuten in een liggende of zittende houding.

  • Extra online yin yoga lessen van Marije Haasjes.

Onze yin yoga lessen worden verzorgd door gediplomeerd docent Marije Haasjes.

yin yoga docent Marije Haasjes "Gezondheid en vitaliteit zijn voor mij belangrijke voorwaarden om mij goed en gelukkig te voelen. Met een goede gezondheid en vitaliteit kun je meer aan. De yin yoga zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangezet. Door contact te maken met je lichaam en werkelijk te voelen. Wat is er nu mooier dan mensen dat in mijn lessen te laten ervaren! Graag heet ik je welkom en ontmoet ik je op de mat!"


Tarieven Yin Yoga

Yoga is onderdeel van onze small group trainingen. Met een abonnement of rittenkaart kun je deelnemen aan een small group training (waaronder Yin yoga).

Een rittenkaart is vijf maanden geldig en abonnementen zijn na een vaste periode van 6 maanden maandelijks opzegbaar. Voor abonnementhouders zijn niet gebruikte lessen (credits) altijd nog een maand geldig. Ben je een keer afwezig dan kun je opgespaarde credits nog een maand lang inzetten.

1x per week
abonnement

Abonnement voor 1x per week yoga
Even een moment écht voor jezelf.

€49,-

Bekijk

2x per week
abonnement

Abonnement voor 2x per week yoga
Met regelmaat bouw je de mooiste dingen op.

€85,-

Bekijk

Onbeperkt
abonnement

Onbeperkt yoga abonnement
Combineer ontspanning met inspanning.

€110,-

Bekijk

10 ritten
kaart

10 rittenkaart yoga
Als onregelmatigheid je leven regeert.

€100,-

Bekijk

Rooster Yin Yoga bij Fitlife Coach

Hieronder staan de dagen en tijden waarop wij yoga aanbieden. Voor een volledige en actueel overzicht van al onze small group lessen, waaronder Yin Yoga valt, kijk je op de small group pagina.

Woensdag

10:30 uur Yin Yoga

Donderdag

19:00 uur Yin Yoga

 

20:30 uur Yin Yoga


Wat kun je verwachten tijdens de Yin yoga?

Een les yin yoga duurt 75 minuten. Tijdens de yin yoga blijf je voor een langere periode (3-6 min) in een houding met de spieren ontspannen. Door de langere periode kun je de aandacht naar de diepere structuren van het lichaam brengen, zoals naar de gewrichten, het bindweefsel (ligamenten) en de organen. Tijdens Yin Yoga beoefen je veelal zittende en liggende houdingen. De houdingen die tijdens de Yin yoga aangenomen worden zijn zeer toegankelijk. Ook mensen die weinig of geen yoga ervaring hebben kunnen gemakkelijk instappen.

De groep heeft een maximum van 12 deelnemers. Onze kenmerkende kleine groepen hebben als voordeel dat iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt om de oefeningen met een goede houding en op zijn / haar eigen niveau te doen. Daarnaast is een kleinere groep ook gezelliger en ontstaat er al snel een vertrouwde open sfeer tussen de deelnemers.

Een bijkomend voordeel van onze small group trainingen is dat we altijd aandacht hebben voor jouw persoonlijke fitheidsdoelen. We bespreken vooraf wat de reden is dat je met yin yoga wilt beginnen en kijken van tijd tot tijd of je die doelen ook daadwerkelijk bereikt. Daarbij kun je gemakkelijk aanvullende begeleiding krijgen als je dat graag wil en kun je bijvoorbeeld met je abonnement of rittenkaart ook deelnemen aan één van de andere small group trainingen.

Wil je vaker yin yoga doen maar heb je niet altijd de tijd of mogelijkheid om naar de les te komen? Dan kun je gebruik maken van onze online ondersteuning. Per kwartaal neemt Marije speciaal voor leden van Fitlife Coach een video op waarmee je gemakkelijk thuis yin yoga kunt doen.

Wat is het effect van Yin Yoga?

  • Een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam.

  • Geeft energie.

  • Leert je naar je lichaam te luisteren.

  • Is meditatief en rustgevend.

  • Reduceert pijnklachten.

Met yin yoga rek je het bindweefsel onder je spieren, met als doel om blokkades op te heffen en energie weer vrij te laten stromen. Daarnaast zorgt het regelmatig beoefenen van yin yoga voor meer flexibiliteit en het mobieler maken van gewrichten.

Yin yoga is ook een meditatieve vorm van yoga. Je richt je naar binnen, komt uit je hoofd en luistert naar je lichaam. Omdat je langer in een houding blijft krijg je de tijd om naast de fysieke ook de mentale weerstand waar te nemen en train je jezelf in het loslaten. Daarmee is het een tegenhanger voor de talloze prikkels die we dagelijks krijgen en ervaar je direct meer rust en ruimte in je lijf en in je hoofd.


Jouw Fitlife Coach

Rik van der Sar - Trainer Wanneer je een abonnement of rittenkaart aanschaft nodigen we je altijd uit voor een intake. Je krijgt een persoonlijk gesprek met één van onze coaches zodat we zeker weten dat je een goede start maakt. Van tijd tot tijd zullen we je vragen naar je vooruitgang en tevredenheid. Daarnaast is jouw coach altijd een aanspreekpunt voor vragen die betrekking hebben op het creëren van een fitte leefstijl.

Als je wilt kan jouw coach nog meer voor je betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje voedingsadvies, leefstijladvies of een ‘stok achter de deur’ op het gebied van jouw fitheidsdoelen. In hoeverre je hier gebruik van wilt maken is volledig aan jou.

 

 

 

Meld je aan voor een proefles.

Meld je aan en we maken een afspraak om een yoga sessie bij Fitlife Coach te ervaren. Pas dan kan je echt beslissen. Zie je snel!

* Verplichte velden
Abonnement:
Trainingen

Waarom Bootcamp geniaal is?

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer

Fitlife Story Reenu

Meet Reenu (33) from Kerala, India. Living in Holland since 2015 for her work as a Computer Science Engineer. Without knowing t...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Lizzy Doorman

"45 jaar and Still going strong!"

Lizzy Doorman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.