Een evenement over duurzame inzetbaarheid waarmee u direct bijdraagt aan betere kinderlevens

De strijd tegen kindhuwelijken

Elk jaar worden 15 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Meisjes die veel te jong trouwen zijn vaker slachtoffer van huiselijk geweld, seksueel misbruik, verwaarlozing, vernedering, gevaarlijke zwangerschappen en extreme armoede. Een kindhuwelijk vernielt in een klap een onbezorgde jeugd en de toekomst van miljoenen meisjes.

[foto]

12% van de vrouwen in Malawi tussen de 20-24 jaar trouwde voor haar 15e. Het land staat op de negende plaats van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld.

Met Cycle for Plan wordt geld opgehaald om met lokale mensen, zowel belangrijke mensen in de gemeenschap als jongeren, deze praktijken tegen te gaan. Wanneer meisjes een jaar langer naar school kunnen gaan, verdienen ze gemiddeld 20% meer inkomen en 70% van dit inkomen wordt in het gezin gestoken. Het  duurzame inzetbaarheid evenement is bedoelt om geld op te halen voor Cycle for plan Malawi, waarvoor Petra van Kampen in juni 2018 gaat fietsen. De fietstocht van gemiddeld 100km per dag met meer dan 7000 hoogtemeters verdeeld over x dagen in het warme Malawi is met recht een bijzondere sportprestatie te noemen.

>>>Meld jezelf aan voor het duurzame inzetbaarheid evenement

Mijn persoonlijke strijd voor een betere inzetbaarheid

Als geboren en getogen Nederlandse heb ik alle mogelijkheden gekregen om mezelf te ontwikkelen en te worden wat ik wilde worden. Dit heeft ertoe geleid dat ik revalidatiearts ben geworden en zo in Nederland kinderen kan helpen uit hun leven te halen wat er in zit, ondanks hun beperkingen. Ik ben trots op mijn zelfstandigheid. Maar tot 2016 was werken en relaxen het enige wat ik deed.

Echter merkte ik dat ik me toch regelmatig even ziek moest melden en ik steeds minder goed mee kon doen met activiteiten. En dan krijg je het vooruitzicht van je toekomst die er fysiek voor mij niet goed uitzag. Je ziet jezelf op relatief jonge leeftijd (50-55 jaar) in het ziekenhuis met een hartinfarct of beroerte, geen energie of te slecht kunnen lopen om nog wat leuke dingen buiten de deur te doen. En niet veel later rolstoelgebonden zijn en afhankelijk van anderen voor je dagelijkse verzorging. Gehandicapt worden is voor mij een groter schikbeeld dan overlijden. Dus ben ik aan de slag gegaan met Rik van de Sar van Fitlife Coach.

Hierdoor heb ik ten eerste fysiek mijn leven op de rit gekregen: door met voeding en bewegen aan de slag te gaan ben ik afgevallen en fitter geworden. Mijn leven begon uit meer te bestaan dan alleen werk, ook omdat ik er de energie weer voor kreeg. Maar uiteindelijk is er veel meer veranderd. Ik heb nu de energie, fysieke mogelijkheden en motivatie om mijn droom om iets in ontwikkelingslanden te kunnen betekenen. De eerste stap is om mee te helpen meisjes in andere landen dezelfde kansen te bieden die ik als Nederlandse heb gekregen. Een bijdrage die ik nooit had kunnen maken als ik niet mijn vitaliteit op orde had gehad.

Maar de fysieke uitdaging en het steunen van dit goede doel is niet mogelijk zonder donateurs. Vandaar dat we een interessant evenement over duurzame inzetbaarheid opgezet hebben. Bent u aanwezig op het evenement? 

>>>Meld jezelf hier aan voor het duurzame inzetbaarheid evenement

Het duurzame inzetbaarheid evenement

Fitte mensen zijn belastbaarder, productiever en vrolijker. Vandaar dat er voor elke onderneming winst zit in het structureel stimuleren van een optimale vitaliteit. Dit bevordert de duurzame inzetbaarheid en daar zitten veel voordelen aan. Bedrijven die inzetten op duurzame inzetbaarheid kunnen op de korte en lange termijn een lager ziekteverzuim, meer werkplezier en een hogere arbeidsproductiviteit verwachten. 

Tijdens het duurzame inzetbaarheid evenement op 24 mei 2018 (17:30-21:00 uur) kunt u deelnemen aan verschillende presentaties en workshops over duurzame inzetbaarheid.

  • Duurzame inzetbaarheid als onderdeel van het verzuimpreventiebeleid. 
  • Hoe vitaal ben ik? (een interactieve workshop over vitaliteit) 
  • Gezonde voeding in een circulaire economie 
  • Hoe bevorder ik de terugkomst van een medewerker na uitval

>>> Meld jezelf hier aan voor het duurzame inzetbaarheid evenement

Deelnemende bedrijven

 

Sportschool dicht? Dit zijn de beste opties voor 2021!

Door het Coronavirus stond in 2020 onze gezondheid en het hebben van een goede (mentale) weerstand op de voorgrond. Als we het nieuwe jaar fit, sterk en gezond willen starten dan zijn juist nu die goede voornemens (en vooral de goede acties) belangrijk. Januari is traditioneel een periode van gezond eten, sporten, fitness, diëten, a

Lees meer

Waarom Bootcamp geniaal is

Vanuit het Amerikaanse leger overgenomen door de fitnessindustrie en vervolgens bekend geworden over de hele wereld. Het heeft...

Lees meer
Archief
Frank Heijmen

"Ik was ruim 120 kilo. Met de hulp van Rik nu een nieuwe levensstijl, 13 kilo lichter, meer energie en zelfvertrouwen!"

Frank Heijmen
Betty Bodt

"Ik voel me een stuk fitter en energieker"

Betty Bodt
Ronald Krumeich

"Nu ruim 3 maanden later 11 kg afgevallen en voel me gezond en sterk en krijg complimenten van mijn omgeving. "

Ronald Krumeich
Marjolijn van der Schoot

"Al 2 jaar migraine vrij en totaal 44 kilo afgevallen!"

Marjolijn van der Schoot
Nanne Brouwer

"In de eerste drie maanden ruim 12 kg eraf. Ik merk aan alles dat mijn conditie veel beter is."

Nanne Brouwer
Petra van Kampen

"Door de verandering van leefstijl ben ik mijn droom om te gaan werken in de tropen nu eindelijk aan het realiseren"

Petra van Kampen
Dorenda Brinkman

"Ik ben Rik (en inmiddels zijn groeiende team) enorm dankbaar voor wat ik heb bereikt."

Dorenda Brinkman
Celeste Brink

"De veranderingen die ik doorgemaakt heb zijn echt ‘life changing'"

Celeste Brink
Annemijn

"Dankzij Fitlife Coach horen sporten en gezond leven nu helemaal bij mijn dagelijks leven!"

Annemijn
José

"Blij dat ik deze keuze gemaakt heb ik voel me fit mijn conditie is verbeterd en ik ben in vier maanden ruim 18 kilo afgevallen"

José

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.